Świąteczne menu Magdy Gessler za 800zł! Ceny dań zwalają z nóg

Magda Gessler. / foto: YouTube
Magda Gessler. / foto: YouTube

Śledź za 40 zł, zupa grzybowa za 55 zł czy też pierogi z kapustą za 90 zł, to tylko niektóre z dań, które znaleźć można było w świątecznym menu restauracji “U Fukiera” należącej do Magdy Gessler. Najpopularniejsza restauratorka w Polsce bardzo wysoko wyceniła dania, które miałyby się znaleźć na wigilijnym stole.

Fani Gessler są w szoku, a część z nich wręcz nie dowierza cenom, które mogli zobaczyć w świątecznym menu. Oczywiście, restauracja o której mowa to bardzo wykwintne miejsce, do którego nie przychodzi się codziennie, jednak dla wielu osób kupienie 4 szklanek kompotu za 30 zł to wydatek kompletnie nie do zaakceptowania.

Ceny z kosmosu, ale póki leci pato-program o poniżaniu ludzi w trudnej sytuacji, to swołocz się niezdrowo podnieca na jej kulinarne “dzieła”. A prawda jest taka, że nie pilnuje tych swoich knajp, a wystarczy wejść do kibla “U Fukiera”, żeby odczarować jej niby to eleganckie i ekskluzywne restauracje – to tylko jeden z negatywnych komentarzy, który znaleźć można pod informacją o świątecznym menu.

Pełne zestawienie udostępnione przez dziennikarzy Wprost:

Śledź po kaszubsku (300 g) – 40 zł
Sałatka jarzynowa (0,5 kg) – 46 zł
Pierogi z kapustą i prawdziwkami (12 szt) – 90 zł
Zupa czysta grzybowa (0,9 l) – 55 zł
Barszcz czerwony (0,9 l) – 32 zł
Uszka z borowikami do barszczu (20 szt) – 70 zł
Kapusta z grzybami i pigwą (0,5 kg) – 65 zł
Karp filet do smażenia bez ości (4 porcje po 200 g) – 82 zł
Makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) – 110 zł
Kompot z suszu taki jak w domu u mamy (0,9 l) – 30 zł
Sandacz filet do smażenia (4 porcje po 200 g) – 92 zł
Ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich (300 g) – 50 zł

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here