Tadeusz Muller to jeden z potomków Magdy Gessler, który podąża śladami słynnej restauratorki. Przez lata pozostawał w jej cieniu, jednak teraz w końcu zaczyna poważną karierę, w której jak sam mówi czerpie wzorce z matki.
Magda Gessler to prawdopodobnie najpopularniejsza restauratorka w Polsce, która od lat prowadzi program “Kuchenne Rewolucje”, emitowany w czwartki na antenie TVN. Magda Gessler na dorosłą już córkę, a także syna, który chce iść w ślady matki.
Mało kto wie, że Tadeusz Muller również został kucharzem i jak się okazuje…teraz to mama dzwoni do niego po porady. Tadeusz opowiada o sytuacji, która miała miejsce kilka tygodni temu, podczas kręcenia “Kuchennych Rewolucji” TVN.
W pewnym momencie odebrał telefon od Gessler, która przerażona powiedziała, że buraki w barszczu mają konsystencję kamienia, a wielkimi krokami zbliżała się uroczysta kolacja. – Analizuję błyskawicznie sytuację i ustalam, że okolica, w której znajduje się mama, słynie z twardej wody. Udzielam szybkich porad, mama dziękuje i wraca do pracy – opowiada.
Młody mężczyzna relacjonuje, że gastronomia jest jego całym życiem, podobnie jak matka cały czas się rozwija i stara uczyć nowych rzeczy, w tym także wymyślać nowe potrawy. Podkreśla przy tym, że szlify kulinarne zdobywał sam, by nie uznawano, że karierę zawdzięcza matce.