Trucizna w popularnych PIWACH i WINACH! Natychmiast wyrzuć te produkty do kosza!

Piwo, czaszka fot. publicdomainpictures.net
Piwo, czaszka fot. publicdomainpictures.net

Roundup zwany także glifosatem znajduje się nie tylko w większości piw, ale także w winach znanych marek – czytamy w raporcie amerykańskiej grupy PIRG. Okazuje się, że substancja, która uważana jest za szkodliwą znajduje się w najpopularniejszych markach na świecie.

Serwis polakuleczsiesam.pl trująca substancja znajduje się łącznie w 5 winach i piętnastu piwach. Na liście znajdują się marki, które popularne są nie tylko w Stanach Zjednoczonych ale również w Europie. Często uznawane wręcz za marki premium.

Piwa:
– Tsingtao Beer: 49.7 ppb

– Coors Light: 31.1 ppb

– Miller Lite: 29.8 ppb

– Budweiser: 27.0 ppb

– Corona Extra: 25.1 ppb

– Heineken: 20.9 ppb

– Guinness Draught: 20.3 ppb

– Stella Artois: 18.7 ppb

– Ace Perry Hard Cider: 14.5 ppb

– Sierra Nevada Pale Ale: 11.8 ppb

– New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11.2 ppb

– Sam Adams New England IPA: 11.0 ppb

– Stella Artois Cidre: 9.1 ppb

– Samuel Smith’s Organic Lager: 5.7 ppb

Wina:
– Sutter Home Merlot: 51.4 ppb

– Beringer Founders Estates Moscato: 42.6 ppb

– Barefoot Cabernet Sauvignon: 36.3 ppb

– Inkarri Malbec, Certified Organic: 5.3 ppb

– Frey Organic Natural White: 4.8 ppb

Jak zapewnia rzecznik prasowy Kompanii Piwowarskiej, Paweł Kwiatkowski, Polscy piwosze mogą czuć się w zupełności bezpiecznie. Polskie produkty nie zawierają bowiem żadnego herbicydu, który mógłby być uważany za szkodliwy dla organizmu.

Źródło: Polakuleczsiesam.pl / Alaluna.pl