Ewa Wachowicz ogłasza: “Ciasta pieczone w sobotę i jedzone w niedzielę nie posiadają kalorii”. Wierzycie?

Ewa Wachowicz/fot. Instagram

Medialna kariera Ewy Wachowicz rozpoczęła się od wygranych wyborów Miss Polonia w 1992 roku i tytułu III Wicemiss Świata. Po zakończeniu kadencji rozpoczęła pracę w Polsacie. Wtedy też przeżyła flirt z polityką, podejmując się roli rzeczniczki prasowej Waldemara Pawlaka. Jak tłumaczyła „premierowi się nie odmawia”, za co została uhonorowana pierwszym miejscem w plebiscycie „Srebrne Usta 1994”.

Swoją późniejszą karierę zdecydowała się związać z kuchnią. Od 12 lat prowadzi autorski program „Ewa gotuje”, a jako ekspertka kulinarna występowała w siedmiu edycjach programu “Top Chef”.

Jak ujawniła w rozmowie z „Faktem”, chociaż w swoim programie stara się promować zdrową kuchnię, to prywatnie uważa, że nie ma nic lepszego niż golonka. Przy okazji fachowo radzi, jak najlepiej przygotować ten koszmar wszystkich dietetyków.

Myślę, że wiele osób zdziwię, bo uwielbiam, ale to naprawdę uwielbiam golonkę! Mam swój ulubiony przepis – zdradza celebrytka. – Musi być bardzo długo gotowana z dodatkiem piwa, a następnie opieczona w piecu z miodową glazurą, żeby skórka była chrupiąca. Do tego cudowna kapusta i koniecznie świeżo starty chrzan!

Jak się okazuje, Wachowicz ma też specjalną teorię dotyczącą ciast. Wprawdzie trudno szukać dla niej naukowego potwierdzenia, ale z pewnością wielu amatorom słodyczy przypadnie do gustu.

Staram się jeść ciasta tylko raz w tygodniu – ujawnia. – Nie mam wtedy wyrzutów sumienia, bo uważam, że ciasta pieczone w sobotę, a jedzone w niedzielę nie posiadają kalorii.

Uwierzyliście?

Ewa Wachowicz/fot. Instagram
Ewa Wachowicz/fot. Instagram

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here