Wojciech Modest Amaro był jurorem “Top Chef” i gospodarzem programu “Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia”. Oprócz tego jest restauratorem i krytykiem kulinarnym. W Warszawie otworzył restaurację “Atelier Amaro”, która jako pierwsza w Polsce została oznaczona gwiazdką Michelin.
Teraz Modest Amaro chce otworzyć kolejną restaurację w Zakopanem. “To jest nowy projekt w starym sercu, czyli zrodzony dawno, dawno temu, ale czekający na właściwy moment i miejsce. Mnóstwo składowych ma zawsze wpływ na taką decyzję. I ta restauracja, która powstanie w zimowej stolicy Polski, w sercu Tatr, będzie takim uzupełnieniem moich kulinarnych możliwości. Będzie biesiadnie, rodzinnie, bardziej w stylu bistro” – zdradził.
Restaurator już zaczął pracę nad nowym projektem. Nie ma jednak pośpiechu, ale wszystko idzie zgodnie z planem. “Przygotowujemy całą koncepcję kuchni, trwają bardzo zaawansowane prace projektowe, prace autorskich naczyń. Jesteśmy w trakcie, więc mamy zdrowy dystans czasowy do tego. Chcemy przygotować się jak najlepiej, takimi standardami się posługuję. Jak będziemy gotowi i zadowoleni z tego, co mamy, wtedy przekręcimy klucz w drzwiach i zaprosimy naszych gości”.
Nowy lokal ma mieć otwarcie w marcu 2020 roku. Wojciech Modest Amaro chce, aby to miejsce zapewniało klientom rodzinne ciepło wokół stołu i dania, za którymi się tęskni i do których się wraca. Oczywiście będzie tu widoczny góralski klimat i dobre jedzenie.